Ostali doradni procesi

Uz prethodno navedene tehnologije, u odjelu dorade imamo raznovrsne strojeve i alate potrebne za izradu odeđenih doradnih procesa kao što su biganje, rundanje (zaobljavanje rubova knjižnoga bloka), automatsko savijanje araka (falcanje), okivanje rubova korica, montažu zakovica itd.

Termopakiranje

Termopakiranje je metoda pakiranja termoskupljajućom PVC folijom. Sam proces traje vrlo kratko što znači da proizvodi osjetljivi na toplinu neće biti oštećen. Ova metoda pogodna je za pakiranje knjiga ili časopisa te spajanje dva proizvoda u jedan za potrebe akciske prodaje.

Lasersko izrezivanje i gravura

Lasersko izrezivanje i gravura tehnički je postupak pri kojem tankom i preciznom zrakom graviramo i izrezujemo raznolike detalje na mnogobrojne materijale (papir, drvo, pleksiglas, koža i dr.). Laser koristimo pri izradi različitih proizvoda od kojih izdvajamo izradu reklamnih natpisa, štambilja, ukrasne ambalaže te privjesaka i pozivnica za vjenčanje. U ponudi imamo laserski uređaj snage 60W…

Kompjutersko izrezivanje folija

Kompijutersko izrezivanje folije pomoću cuttera tehnika je koja omogućava izrezivanje različitih oblika i detalja iz sjajnih i matiranih folija. Ovu tehniku često koristimo u kombinacji sa digitalnim solventnim tiskom za konturno izrezivanje prethodno otisnutih naljepnica, izradu reklamnih natpisa, šablona za pjeskarenje i sl.

Krugorezač

Krugorezač je doradni rezači stroj sa kružnim noževima čija je glavna karakteristika velika preciznost reza. Koristimo ga za krojenje araka ljepenke i kartona te pri izradi transportnih kutija kao jednu od operacija gdje umetanjem posebnih alata istovremeno savijamo i režemo karton na željenu dimenziju. U ponudi imamo krugorezač maksimalne širine reza do 1300 mm.